Sobre mi

Sobre mi

El meu nom és Adrià Cuatrecases. Ni tan sols jo escric bé el meu cognom a la primera. Soc guionista de televisió, ràdio i cinema des dels 19 anys. I pare des dels 35. Em dedico a escriure criant.

Cada dia de tota la meva trajectòria professional m’he posat davant un full en blanc. Ja sigui per escriure guions pel “Polònia” o El Terrat. Per fer seccions per l'Antoni Bassas, el Xavi Bundó o la Mònica Terribas. Per inventar formats d’èxit com l'“APM?” o “Señoras que". O per guionar i produir pel·lícules com "Món petit”.

Per força he hagut de desenvolupar tècniques per crear partint de zero. De formar-me en com funcionen els engranatges de la creativitat. I descobrir mecanismes per estimular la imaginació.

Ara vull compartir-ho amb les noves generacions.

I agrupar a inCreables.com tot allò après i tot allò que segueixo aprenent sobre la qüestió. De la mà d'especialistes en camps complementaris. Per convertir inCreables en una font de recursos oberta a tothom.

Quan va néixer el meu fill vaig adonar-me que ell no havia de fer tants esforços com jo per inventar històries. O jocs. O idiomes sencers.

La creativitat és un superpoder innat en cada infant. I els adults, en comptes d’oferir-los vies per desenvolupar aquesta capacitat, tendim a esclafar-la. I el que és pitjor: ho fem sense tenir-ne intenció. Sense adonar-nos-en.

Amb inCreables em proposo un doble objectiu:

  • Donar eines a les criatures perquè potenciïn la creativitat que duen dins.
  • Explicar a pares i mares què podem fer per protegir la creativitat de fills i filles.

Els programes, els capítols o els films que escric són efímers. Però confio que tot el que divulguem amb aquest projecte perduri.