3 min read

👩🏿‍💻 Els teus fills seran creatius o seran a l'atur

👩🏿‍💻 Els teus fills seran creatius o seran a l'atur

La intel·ligència artificial és una eina poderosa que pot fer moltes coses increïblement bé, com ara processar dades i trobar patrons, però hi ha una cosa que mai podrà fer: ser creativa.

La creativitat és una de les coses que defineix la humanitat. És el que ens permet crear noves idees, fer connexions inesperades i veure el món d'una manera diferent. La IA pot ser programada per fer coses específiques, però no pot improvisar ni fer saltar la imaginació.

A més, la creativitat és un procés que implica la incorporació de les emocions, les experiències i les perspectives personals de cada individu. La IA no té emocions, no pot tenir experiències i no pot tenir perspectives personals. Això significa que, encara que la IA pugui generar alguna cosa que sembli creativa, mai serà capaç de produir alguna cosa que realment ho sigui.

Per exemple, un poema generat per IA pot ser ben escrit i tenir una estructura poètica coherent, però mai tindrà l'emoció i la profunditat que pot tenir un poema escrit per una persona. Una pintura generada per IA pot ser visualment atractiva, però mai tindrà la personalitat i la visió que pot tenir una pintura realitzada per un artista.

La intel·ligència artificial pot ser una eina valuosa en moltes àrees, però mai podrà substituir els humans en tasques creatives. La creativitat és una de les coses que defineix la humanitat i és el que ens fa únics. La IA pot ajudar-nos a fer moltes coses, però mai podrà prendre el nostre lloc en la creació artística.

Feines en extinció

En el futur proper, és probable que la intel·ligència artificial i la robòtica s'utilitzin cada vegada més per fer tasques mecàniques o de processament d'informació. Això es deu a que la IA té una capacitat increïble per processar dades i automatitzar tasques, cosa que la fa ideal per aquest tipus de treballs.

Per exemple, la IA pot ser utilitzada per fer tasques com ara la fabricació, la logística, la comptabilitat i moltes altres tasques que requereixen un gran volum de dades i un gran nivell de precisió. Això significa que moltes de les tasques que actualment són realitzades per persones seran automatitzades i seran realitzades per robots o sistemes de IA.

Això no vol dir que les persones no tindran cap tipus de treball en el futur, però és probable que els treballs que quedin seran aquells que requereixen la creativitat humana. Això inclou tasques com ara la creació artística, el disseny, la publicitat, la música i moltes altres àrees que requereixen una gran quantitat de pensament creatiu i innovador.

En aquest sentit, és probable que els treballs del futur estiguin enfocats en la creació de nous productes i serveis, en la resolució de problemes complexos i en la millora de la qualitat de vida de les persones. Això significa que les persones hauran de desenvolupar les seves habilitats creatives i pensament crític per poder competir en el mercat laboral del futur.

En conclusió, en el futur proper, la intel·ligència artificial i la robòtica seran cada vegada més importants per automatitzar tasques mecàniques o de processament d'informació, mentre que les persones se centraràn en tasques creatives que requereixen la creativitat humana. Això significa que les persones hauran de ser cada vegada més creatives i innovadores per poder competir en el futur mercat laboral.

🌀 Passa de la teoria a la pràctica

Ara el repte és convertir en realitat tot això que llegeixes aquí.

Podem ajudar-t'hi. Acull una jornada de creativitat per a famílies!

Si ets una mare o un pare que voldries participar amb els teus fills d'aquesta experiència, fes córrer la veu entre altres famílies. I proposeu a la vostra escola, la vostra AFA, o a l'entitat local pertinent que contacti amb inCreables.

Si formes part d'una entitat (centre educatius, associacions de famílies, biblioteques, centres cívics,...) pitja aquest botó i ens hi posem!

Vull organitzar una jornada de creativitat

Important nota al peu

Que la intel·ligència artificial mai podrà substituir la creativitat humana no ho dic jo. Ho diu la intel·ligència artificial. Ja que TOT aquest article ha estat escrit per Chat GPT.

Aquí tens el procés enregistrat en vídeo, perquè en vegis el procés i els errors tipogràfics típicament humans. Però sobretot perquè no et perdis un final impagable i il·lustratiu a la vegada.